Megkezdődtek az Európai Egyetemek Bajnokságai Miskolcon

Megosztás

Miskolc ad otthont az Európai Egyetemek Tollaslabda Bajnokságának és az Európai Egyetemek Vízilabda Bajnokságának. Kétszáz sportoló érkezett a városba tizenegy ország huszonkét felsőoktatási intézményéből. A megnyitó csütörtökön zajlott le, a pénteki napon pedig már megkezdődtek a küzdelmek, amik még hosszasan folytatódnak.

Az ünnepélyes zászlófelvonást követően először a Miskolci Egyetem rektora, a szervezőbizottság elnöke köszöntötte a versenyzőket. Horváth Zita kiemelte, hogy a felsőoktatási intézmény középtávú terveiben a sport kiemelt stratégiai ágazat, ennek megfelelően a versenysport mellett a hallgatók testnevelési óráira is megkülönböztetett figyelmet fordítanak – számolt be erről a Minap.hu.

– Nagy büszkeség számunkra, hogy a Debreceni Egyetemmel közösen elnyerhettük a jövő évi Európai Egyetemi Játékok rendezési jogát – mondta a rektor, aki a korábbi sikeres rendezések között megemlítette a 2016-os egyetemi-főiskolai tájfutó világbajnokságot és a ’17-es egyetemi-főiskolai Európa-bajnokságot.

– Azt remélem, hogy a mostani verseny bizonyítja mindenki számára, hogy jövőre érdemes lesz visszatérni hozzánk – tette hozzá Horváth Zita, aki minden versenyzőnek – az egyetemi hagyományoknak megfelelve – “jó szerencsét” kívánt.

A megnyitót megtisztelte jelenlétével Szopkó Tibor alpolgármester, Kovács György, az EUSA delegáltja, a Magyar Egyetemi és Főiskolai Sportszövetség főtitkár-helyettese, Kapitány Péter, a Magyar Tollaslabda Szövetség elnöke, Radomir Jovovic, az EUSA tollaslabda technikai delegáltja, valamint Vogel Gábor, az EUSA vízilabda technikai delegáltja. A megnyitón a vége felé jött az egyik slusszpoén, a sportágak játékeszközeit, a tollas- és a vízilabdát Lehoczki Lászlónak, a Spider Mentőcsapat vezetőjének Hope nevű mentőkutyája vitte színpadra egy kosárban, amit aztán Horváth Zita és Rakaczki Zoltán adott át az EUSA sportági technikai delegátusainak. A megnyitó utolsó mozzanata, a Testnevelési és Sporttudományi Egyetem cheerleader csapatának produkciója volt.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek